L’Institut Montserrat Roig: Pràctiques reals per impulsar l’economia local amb valors de l’ESS

Des del CFGS Gestió de Vendes i Espais Comercials, l’alumnat format per Idelsa Cumbreño, Hatim Matna, Marouan Ayoub, Noa Delgado, Alex Ayala, Alex Piqueras, Jorge Jimenez, Maria Martínez i Paula Martínez hem realitzat un projecte conjuntament amb Barri Futur, Comunalitat Urbana de Terrassa, per impulsar el comerç local i de proximitat, alhora que es posava en pràctica la formació feta tenint un impacte directe al barri. I ho hem fet a més des de l’organització del model de cooperativa.

A través de la diagnosis inicial vam poder conèixer els comerços, les persones i els projectes de vida que hi ha al darrera, aprenent de les històries reals de qui treballa i dinamitza un espai, una comunitat.

Això en va permetre veure què podiem i teniem cabude les pràctiques i expertesses que teniem per tirar endavant un projecte comunicatiu principalment digital per osar en valor tot aquest comerç que tenim als nostres barris, famílies i històries que nodreixen i aporten qualitat de vida.

Així és com hem prefigurat un primer projecte que permet a l’alumnat oferir una sèrie de serveis que intenten donar solucions a les necessitats comunicatives i de visibilitat dels comerços de manera conjunta per donar valor a una manera de fer, una professió, un ofici i les històries de vida que les botigues del barri guarden entre les seves parets.

Així desenvolupem: 

Disseny i elaboració de cartells publicitaris: 

Aquests cartells poden ser utilitzats per a promocionar productes, ofertes i esdeveniments, i poden ser personalitzats per a satisfer les necessitats específiques de cada negoci. La gamma de serveis oferts inclou des de la creació de dissenys comuns i personalitzats fins l’acabat dels cartells. 

En definitiva, la nostra cooperativa està oferint una solució completa per a ajudar les botigues del barri a promocionar-se i atreure a més clients.

Contingut per a Xarxes socials: 

Servei de disseny de contingut i imatge/fotografia per a xarxes socials. El contingut creat serà publicat en les xarxes socials de @comercbarrifutur

Aquest servei implica la creació de contingut visual i gràfic atractiu i rellevant per a les xarxes socials, que inclou des de la creació d’imatges i vídeos fins a la redacció de textos i descripcions. L’objectiu és augmentar la visibilitat i abast dels negocis.

En publicar aquest contingut en les xarxes socials de la nostra cooperativa, estarem promocionant el petit comerç i generant un major trànsit i engagement en les seves pròpies xarxes socials.

Una pàgina web comuna per a tots els comerços:

Aquesta pàgina web permetrà als comerços del barri tenir una major presència en línia i una major visibilitat per als clients potencials que busquen diferents tipus de comerços, productes i serveis.

La nostra cooperativa s’encarregarà de la creació i gestió de la pàgina web, els comerços no hauran de preocupar-se perquè ho gestionarem nosaltres, proposarem articles, farem les fotos.

A banda d’això també volem desenvolupar pel segon curs un projecte i metodologia de formació i pràctica més complet, revisant parts del procés realitzat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio